wat drijft me als maker van kunst

online traject

#what_moves_me_as_an_artist

Dit is een flexibel en individueel online traject waarin je tijd neemt voor het fundament van je werk: je persoonlijke drijfveren als maker.

Bij het maken van kunst kun je niet om jezelf heen. Er is iets wat jou in beweging zet, een vonk die je op gang brengt. In dit online traject neem je tijd om stil te staan bij dit fundament van je werk.

Je start met een warming-up opdracht, gevolgd door een online lezing/meetup over hedendaagse kunstenaars en hun drijfveren. Dit wordt aangevuld met ideeën om zelf verder te lezen, kijken en verdiepen. Vervolgens ga je thuis of in je eigen atelier/studio aan de slag met een serie uitdagende en verrassende opdrachten, zowel gericht op maken, als op reflectie. In twee individuele coachingsgesprekken via Skype bespreek je deze opdrachten. Daarbij gaat het niet om het eindresultaat, maar vooral om je onderzoek, vragen, inzichten en eigen ontdekkingen. Ondertussen kan je lopende werkproces gewoon doorgaan, als je dat wilt, je bent van harte uitgenodigd om de verbinding te maken naar je bestaande werk of huidige projecten. Bij de afronding krijg je gerichte suggesties om verder te gaan.

Je mag in elke discipline werken. Voel je vrij om – juist binnen dit traject! – vrij te experimenteren en voor jou nieuwe media/technieken/vormen te onderzoeken.

Na afloop van dit traject heb je (weer) scherper zicht op (bewuste/onbewuste) drijfveren en inspiratiebronnen en de relatie met de kunst die je maakt. Dit geeft richting bij de verdere ontwikkeling van je werk en/of de manier waarop je je werk naar buiten brengt.

In het kort:

  • Kennismaking (telefonisch of via beeldbellen)
  • Online lezing/meetup ‘Kunstenaars en hun drijfveren’ (ondersteund met foto/filmmateriaal)
  • 6 maak- en/of reflectieopdrachten
  • 2 individuele coachingsgesprekken via Skype of Zoom (2 x 1 uur)
  • Input om zelf verder te verdiepen in het onderwerp

 

Praktisch:

Starten is mogelijk vanaf 15 april 2020

Je kunt op elk moment instappen

Je kiest je eigen werktempo

Skypegesprekken worden in overleg ingepland (deze videogesprekken zijn ook mogelijk zonder zelf Skype te downloaden/registreren)

Je rondt af op uiterlijk 5 juli 2020

Kosten: 170 euro

Aanmelden kan nu al

Vragen? Stel ze gerust: info@storingaub.nl of 06 24613047 (Stephanie Jansen)