Individuele coaching

Als je nog verder de diepte in wilt

Ben je bezig met de vraag: waar sta ik als maker en waar wil ik heen? Werk je momenteel zelfstandig aan een specifiek project of doel, en zoek je een klankbord, iemand die met je meekijkt? Heb je behoefte aan verdiepende gesprekken om je makerschap of kunstenaarschap een serieuze impuls te geven?

Individuele coaching en mentoring door beeldend kunstenaar Stephanie Jansen geeft je gerichte input en begeleiding bij je artistieke ontwikkeling en het realiseren van je doelen als maker of kunstenaar. De gesprekken hebben de vorm van portfolio- en/of werkbesprekingen, eventueel aangevuld met afgestemde lees-, kijk-, maak- en/of reflectieopdrachten. Jouw makerschap staat centraal. De nadruk ligt niet op techniek of technische vaardigheden (die heb je al volop), maar op het maakproces, de inhoud, zeggingskracht en authenticiteit van je werk, en jouw eigenheid en mogelijkheden als maker.

Makers die kiezen voor individuele coaching hebben over het algemeen (geheel of gedeeltelijk) een opleiding in een (autonome of toegepaste) kunstrichting gevolgd of hebben een vergelijkbaar niveau door scholing en ervaring. Ze hebben een actieve praktijk of willen deze juist nieuw leven inblazen. Individuele begeleiding staat open voor alle disciplines en kunstvormen. Dus of je nu bezig bent met fotografie, schilder- en tekenkunst, video, ruimtelijke vormgeving, textielkunst, keramiek, mixed media, of op andere manieren met beeld werkt: je bent welkom.

Een eerste gesprek is breed oriënterend en verkennend en heeft meestal het karakter van een uitgebreide portfoliobespreking. Duur: 1-1,5 uur, kosten: 75,–. Wil je daarna verder de diepte in, dan is het in overleg mogelijk om een korter of langer traject te volgen. De coaching vindt plaats in Zwolle. In overleg zijn andere locaties of is atelierbezoek mogelijk (meerprijs). Ook online coaching kan in bepaalde gevallen een optie zijn. Wil je overleggen of deze vorm van begeleiding iets voor jou is? Neem contact op om kennis te maken met Stephanie Jansen en stel gerust al je vragen. 

Voorbeelden van persoonlijke doelen uit de praktijk

Portfolio- en werkbesprekingen om meer grip te krijgen op inhoud en werkproces | nieuwe werkflow, lef en inspiratie vinden | blokkades in werk/werkproces onderzoeken | moeitelozer in contact komen en blijven met wat jou als maker drijft en inspireert | onderzoek en oriëntatie op studie- en beroepskeuze in het kunst- en creatieve veld | feedback en begeleiding bij een specifiek individueel project

Ervaringen met coaching

“Ik ontdekte wat voor mij het meest wezenlijk is in mijn werk en werkproces. Dit was voor mij erg helpend en inspirerend. Het vertrouwen in wat ik doe is gegroeid. Bij de start van het coachingstraject was ik misschien op zoek naar houvast. Wat ik dankzij Stephanie heb gevonden is juist een open en losse manier van werken, waarbij gedachten vrij mogen stromen, eigen associaties een grote rol spelen en moeitelozer ontstaat wat ik wil maken.” (Hanna van Binsbergen)

“Stephanie heeft overzicht, kan verbinden en samenvatten, laat zien wat je misschien al wel wist maar niet onder woorden kon brengen, is to the point, doet zinvolle uitspraken waar je verder mee kunt en stimuleert je om aan de slag te gaan door haar originele opdrachten. Mijn manier van werken is niet veranderd maar wel de manier waarop ik naar mijn werk kijk. Ik weet nu beter waarom ik doe wat ik doe en dat mijn werk een verhaal heeft dat ik eerder niet goed onder woorden kon brengen.” (Riny Smits)

“Door de coaching van Stephanie ben ik door een zandloper gegaan. De zoektocht naar mijn thema is bewuster geworden en concreter benoemd, randverschijnselen zijn verdwenen en het zuivere bleef over. Vervolgens is binnen dit thema een nieuwe wereld open gegaan aan mogelijkheden voor verbeelding. Materiaalgebruik is uitgebreid en veelzijdiger geworden en het experimenteren werd een groter onderdeel van mijn werkproces. Stephanie stelt je vragen, waardoor je in een trein van associaties belandt en op plekken komt waar je nog nooit ben geweest.” (Fenneke Goutbeek)

Op de hoogte blijven van het programma van Storing AUB? Meld je aan voor de nieuwsbrief