individuele coaching

Individuele coaching en begeleiding

Ben je bezig met de vraag: waar sta ik als maker en waar wil ik heen? Werk je momenteel zelfstandig aan een specifiek project of doel, en zoek je een klankbord, iemand die van een gezonde afstand met je meekijkt? Heb je behoefte aan inhoudelijke verdieping en wil je je makerschap een serieuze impuls geven, maar liever niet in een groep?

Een traject gebaseerd op individuele coaching kan gerichte input geven bij het realiseren van persoonlijke doelen. De coaching heeft de vorm van tweegesprekken, portfolio/werkbesprekingen en/of opdrachten. Jouw eigenheid en makerschap staan centraal. De nadruk ligt niet op techniek of technische vaardigheden (die heb je waarschijnlijk al volop), de gezamenlijke reflectie richt zich vooral op de inhoud, je werkproces en de zeggingskracht van je beelden.

Voor wie Deelnemers aan individuele coaching hebben (geheel of gedeeltelijk) een beroeps- of vakopleiding in een of meer (autonome of toegepaste) kunstvakken gevolgd of hebben een vergelijkbaar niveau door scholing en ervaring. Ze hebben een actieve makerspraktijk of willen deze nieuw leven inblazen. Individuele programma’s staan open voor alle disciplines en kunstvormen. Dus of je nu actief bent in de fotografie, schilderkunst, film, driedimensionaal werk, illustratie, textiel, keramiek, collage, of op andere manieren met beeld werkt: je bent welkom.

Het eerste gesprek is breed oriënterend/verkennend en heeft meestal het karakter van een uitgebreide werk/portfoliobespreking. Duur: 1,5 uur, kosten: 75 euro. Daarna is het, in overleg, mogelijk om een korter of langer traject uit te zetten op grond van persoonlijke wensen en doelen (prijs op aanvraag). De coaching vindt plaats in Zwolle. In overleg zijn andere locaties of atelierbezoek mogelijk (meerprijs). Ook online coaching is in overleg mogelijk. Wil je weten of deze vorm van begeleiding iets voor jou kan zijn? Neem contact op en stel gerust al je vragen.

Voorbeelden van persoonlijke doelen:

Portfolio- of werkbesprekingen om meer grip te krijgen op inhoud en werkprocessen | nieuwe werkflow, lef en inspiratie vinden | blokkades in je werk/werkproces onderzoeken | moeitelozer in contact komen en blijven met wat jou als maker drijft en inspireert | onderzoek en oriëntatie op studie- en beroepskeuze in het kunst- en creatieve veld | feedback en begeleiding bij een specifiek individueel project

Deelnemers over de coaching

“Al na een paar keer samen kijken en praten ontdekte ik wat voor mij het meest wezenlijk is in mijn werk en werkproces. Dit was voor mij erg helpend en inspirerend. Het vertrouwen in wat ik doe is gegroeid. Bij de start van het coachingstraject was ik misschien op zoek naar houvast. Wat ik dankzij Stephanie heb gevonden is juist een open en losse manier van werken, waarbij gedachten mogen stromen, associaties een vrije rol spelen en moeitelozer ontstaat wat ik wil maken.” (Hanna van Binsbergen)

“Stephanie heeft overzicht, kan verbinden en samenvatten, laat zien wat je misschien al wel wist maar niet onder woorden kon brengen, is to the point, doet zinvolle uitspraken waar je verder mee kunt en stimuleert je om aan de slag te gaan door haar originele opdrachten. Mijn manier van werken is niet veranderd maar wel de manier waarop ik naar mijn werk kijk. Ik weet nu beter waarom ik doe wat ik doe en dat mijn werk een verhaal heeft dat ik eerder niet goed onder woorden kon brengen.” (Riny Smits)

“Door de coaching van Stephanie ben ik door een zandloper gegaan. De zoektocht naar mijn thema is bewuster geworden en concreter benoemd, randverschijnselen zijn verdwenen en het zuivere bleef over. Vervolgens is binnen dit thema een nieuwe wereld open gegaan aan mogelijkheden voor verbeelding. Materiaalgebruik is uitgebreid en veelzijdiger geworden en het experimenteren werd een groter onderdeel van mijn werkproces. Stephanie stelt je vragen, waardoor je in een trein van associaties belandt en op plekken komt waar je nog nooit ben geweest.” (Fenneke Goutbeek)

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief