over Storing AUB

 

Zet de knop weer eens op reset

Spontane verfdruipers die je op een briljant idee brengen. Een ongewone instelling van de camera met verrassend effect. Een onbedoelde schrijffout waarmee het begin van een poëtische zin ontstaat. Toeval en blind geluk zijn onmisbaar in een creatief proces. Toeval en blind geluk kun je ook opzoeken. Door gericht onbekende wegen in te slaan. Tijd te nemen voor dwalen en vrij verkennen. Door routines los te laten en te zigzaggen zonder plan. Jezelf ontregelen, kun je dat noemen.

Speelveld en broedplaats voor makers van kunst

De groepstrajecten en coaching van Storing AUB stimuleren nieuw onderzoek en vrij experiment binnen eigen werk en werkwijze, en daarbuiten. De opzet biedt volop ruimte voor inhoudelijke reflectie en intervisie, waarbij je stil staat bij aspecten van het maakproces, zeggingskracht van beelden en begrippen als eigenheid en authenticiteit. Kunstbeschouwing is een belangrijke pijler, waarbij je je verdiept in uiteenlopende hedendaagse kunstenaars, kunstvormen en -uitingen. De groepen zijn klein (maximaal acht mensen) en deelnemers zijn actief in een mix van disciplines. Denk aan fotografie, videokunst, tekenkunst, schilderkunst, illustratie/vormgeving, mixed media, ruimtelijk werk, textiel, keramiek, installaties, grafische technieken, combinaties hiervan, of nog anders. Storing AUB is bedoeld voor ervaren makers, die toe zijn aan een nieuwe impuls. Kijk bij cursustrajecten en workshops of bij inhouse voor workshops/trajecten op maat.

Inspiratiebron voor Storing AUB

De inspiratiebron voor Storing AUB ligt, figuurlijk gesproken, in Parijs. Daar bedacht de filosoof en kunstenaar Guy Debord in de jaren zestig van de vorige eeuw de dérive: de stedelijke dwaaltocht geleid door toeval. Hij trok met de plattegrond van Berlijn door Parijs, op zoek naar een onvindbare straat of onbekend plein, zich overgevend aan onverwachte impulsen. Door zonder vooropgezet plan te zijn, ontstaat ruimte voor nieuwe observaties, ingevingen en ontdekkingen. Noem het de winst van doelloos nieuwsgierig zijn. Want stap je van gebaande paden af, dan vind je misschien wel goud in de berm. 

Door beeldend kunstenaar Stephanie Jansen

Storing AUB is een initiatief van beeldend kunstenaar Stephanie Jansen. Ze studeerde autonome beeldende kunst  aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) en heeft sinds 2005 een actieve kunstenaarspraktijk. In 2012 startte ze met Storing AUB. Ze is geregistreerd beroepsdocent en werkt behalve met groepen ook met individuele coaching. Daarnaast geeft ze als gastdocent les bij instellingen voor kunstonderwijs op hbo-niveau. Sinds 2020 is ook kunstenaar, artist educator en curator Ellen Schreven nauw bij Storing AUB betrokken. Regelmatig lopen studenten uit het kunstonderwijs stage bij Storing AUB, onder meer vanuit HKU en ArtEZ dbkv. Storing AUB is sinds 2022 geregistreerd als onderwijsinstelling bij het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

facebook-logo-png-20  instagram-v051916_200