over Storing AUB

 

Zet de knop op reset

Spontane verfdruipers die je op een briljant idee brengen. Een verkeerde instelling van de camera met verrassend effect. Een onbedoelde schrijffout waarmee het begin van een poëtische zin ontstaat. Toeval en blind geluk zijn onmisbare factoren in een creatief proces. Toeval en blind geluk kun je ook opzoeken. Door nieuwe wegen in te slaan. Tijd te nemen voor dwalen en vrij verkennen. Door (bewuste of onbewuste) regels even los te laten en te durven zigzaggen zonder plan. Jezelf ontregelen, kun je dat noemen.

 

Verkenning en verdieping voor makers van kunst

In het programma van Storing AUB krijgen toeval en blind geluk ruim baan. De trajecten stimuleren tot nieuw onderzoek en experiment binnen je eigen werk en werkwijze en daarbuiten. Er is veel ruimte voor inhoudelijke reflectie, waarbij je stil staat bij het creatieve proces, de zeggingskracht van beelden en begrippen als eigenheid en authenticiteit. Ook is kunstbeschouwing een belangrijke pijler in het programma, waarbij je je verdiept in uiteenlopende hedendaagse kunstenaars, kunstvormen en uitingen. De groepen zijn klein (maximaal acht deelnemers) en kennen een mix van disciplines. Je ontmoet bijvoorbeeld mensen die bezig zijn met fotografie, video, tekenen, schilderen, illustratie/vormgeving, ruimtelijk werk, mixed media, textiel, keramiek, installaties, tekst of nog anders. Dat inspireert en stimuleert je eigen ontwikkeling als maker. Kijk bij cursustrajecten en workshops of bij  inhouse voor workshops/trajecten op maat.

 

Inspiratiebron voor Storing AUB

De inspiratiebron van Storing AUB zelf? Die ligt, figuurlijk gesproken dan, in Parijs. Daar bedacht de filosoof en kunstenaar Guy Debord in de jaren zestig van de vorige eeuw de dérive: de stedelijke dwaaltocht geleid door toeval. Hij trok bijvoorbeeld met de plattegrond van Berlijn door Parijs, op zoek naar een onvindbare straat of onbekend plein, zich overgevend aan onverwachte stimuli. Door zonder vooropgezet plan of doel te zijn, ontstaat ruimte voor nieuwe observaties, ingevingen en ontdekkingen. Noem het de winst van onbegrensd nieuwsgierig zijn. Stap je van gebaande paden af, dan vind je misschien wel edelstenen in de berm. 

 

Door beeldend kunstenaar Stephanie Jansen

Storing AUB is een initiatief van beeldend kunstenaar Stephanie Jansen. Ze studeerde autonome beeldende kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) en heeft sinds 2005 een kunstenaarspraktijk. In 2012 startte ze met Storing AUB.  Ze is als beroepsdocent geregistreerd bij CRKBO en werkt behalve met groepen ook met individuele coaching. Sinds 2020 is ook artist educator Ellen Schreven bij Storing AUB betrokken als docent en inspirator. In 2018 liep Emilio Baumann stage bij Storing AUB (HKU audiovisuele media), in 2020 was dat Nicoline Schouten (ArtEZ dbkv).

 

 P1050739x

 

facebook-logo-png-20  instagram-v051916_200

 

Ontvang de nieuwsbrief