coaching

Individuele coaching en begeleiding

Ben je bezig met de vraag: waar sta ik als maker en waar wil ik heen? Werk je momenteel zelfstandig aan een specifiek project of doel, en zoek je een klankbord, iemand die met professionele blik meekijkt? Wil je inhoudelijke verdieping, jezelf verder ontwikkelen? Je werk een serieuze impuls geven?

Individuele coaching geeft gerichte input bij het realiseren van je persoonlijke doelen. De coaching heeft de vorm van tweegesprekken, werkbesprekingen en/of opdrachten. Jouw eigenheid staat centraal. De nadruk ligt niet op techniek of technische vaardigheden (die heb je waarschijnlijk al volop), de gezamenlijke reflectie richt zich vooral op je authenticiteit als maker, je werkproces en de zeggingskracht van je beelden.

Individuele coaching staat open voor mensen uit alle creatieve disciplines en kunstvormen. Dus of je nu bezig bent met fotografie, schilderkunst, film, driedimensionaal werk, illustratie, textiel, keramiek, collage, of op andere manieren met beeld werkt: je bent welkom. De meeste deelnemers aan individuele coaching hebben geheel of deels een kunstopleiding gevolgd of hebben een ongeveer vergelijkbaar niveau door andere scholing of als autodidact. Maar ook met een andere achtergrond ben je welkom, overleg gerust.

Het eerste gesprek is breed oriënterend/verkennend en heeft meestal het karakter van een uitgebreide werk/portfoliobespreking. Duur: 1,5 uur, kosten: 75 euro. Daarna is het, in overleg, mogelijk om een traject uit te zetten op grond van je persoonlijke wensen en doelen (prijs op aanvraag). De coaching vindt plaats in Zwolle. In overleg zijn andere locaties of atelierbezoek mogelijk. Ook online coaching is in overleg mogelijk. Wil je weten of deze vorm van begeleiding iets voor jou kan zijn? Neem contact op met Stephanie Jansen via info@storingaub.nl of bel 06-24613047.

 

Voorbeelden van persoonlijke doelen:

Portfolio- of werkbesprekingen om grip te krijgen op inhoud en/of werkproces | nieuwe werkflow, lef en inspiratie vinden | blokkades in je werkproces onderzoeken | moeitelozer in contact komen en blijven met wat jou als maker drijft en inspireert | onderzoek en oriëntatie op studie- en beroepskeuze in het creatieve veld | feedback en begeleiding bij een specifiek individueel project

 

Deelnemers over de coaching

“Al na een paar keer samen kijken en praten lukte het om te benoemen wat voor mij het meest wezenlijk is in mijn werk en werkproces. Dit was voor mij erg helpend en inspirerend. Het vertrouwen in wat ik doe is gegroeid. Bij de start van het coachingstraject was ik misschien op zoek naar houvast. Wat ik dankzij Stephanie heb gevonden is juist een open en losse manier van werken, waarbij gedachten mogen stromen, associaties spelen en moeitelozer ontstaat wat ik wil maken.” (Hanna van Binsbergen)

“Stephanie heeft overzicht, kan verbinden en samenvatten, laat zien wat je misschien al wel wist maar niet onder woorden kon brengen, is to the point, doet zinvolle uitspraken waar je verder mee kunt en stimuleert je om aan de slag te gaan door haar originele opdrachten. Mijn manier van werken is niet veranderd maar wel de manier waarop ik naar mijn werk kijk. Ik weet nu beter waarom ik doe wat ik doe en dat mijn werk een verhaal heeft dat ik eerder niet goed onder woorden kon brengen.” (Riny Smits)

“Door de coaching van Stephanie ben ik door een soort zandloper gegaan. De zoektocht naar mijn thema is bewuster geworden en concreter benoemd, randverschijnselen zijn verdwenen en het zuivere bleef over. Vervolgens is in dit thema een wereld open gegaan aan mogelijkheden om dit te verbeelden. Materiaalgebruik is uitgebreid en veelzijdiger geworden en het experimenteren is een groter onderdeel geworden van mijn werkproces. Stephanie stelt je vragen, waardoor je in een trein van associaties belandt en op plekken komt waar je nog nooit ben geweest.” (Fenneke Goutbeek)

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief