Door wie

Stephanie Jansen is beeldend kunstenaar en initiatiefnemer van Storing AUB

“Als kunstenaar weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om af en toe tijd te maken voor een reset-periode. Bewust de tijd nemen voor experiment, onderzoek, verdieping, reflectie. Terug naar de kern, stilstaan bij wat je drijft, verwoorden wat je werk vertelt, en vooral: nieuwe dingen uitproberen. Klankborden met anderen, ervaringen uitwisselen, nieuwe kennis opdoen. Zonder oordeel, zonder druk. Zonder dat iets meteen ‘af’ of ‘goed’ moet zijn en klaar om te exposeren. Want wat is dat eigenlijk, af en goed? Zo’n resetperiode werkt verfrissend en geeft voeding. Je staat weer in een open speelveld, waarin je gemakkelijker nieuwe stappen zet en jezelf als maker verder ontwikkelt.”

Stephanie Jansen begon in 2011 met het opzetten van het programma van Storing AUB en startte in 2012 met de eerste groepen deelnemers, eerst in Zwolle, later ook in Arnhem en Utrecht. Ze is CRKBO-geregistreerd beroepsdocent en geeft naast onderwijs, begeleiding en coaching bij Storing AUB ook incidenteel les als gastdocent bij instellingen in het kunstonderwijs op hbo-niveau. Ze is in 2005 afgestudeerd als autonoom kunstenaar (fine art) aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en behaalde een master in algemene sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. In 2009 ontving ze een startstipendium van het Mondriaanfonds. Ze heeft naast Storing AUB ook een actieve kunstenaarspraktijk, portfolio staat op www.stephaniejansen.nl

Een paar jaar na de oprichting verscheen een interview met Stephanie Jansen over Storing AUB in het boek Het Vermoeden (uitgave NCRV/Ikon). Lees het in leuk verhaal.

Sinds 2020 is ook Ellen Schreven betrokken bij Storing AUB als docent, artist educator en curator. Zij studeerde af bij ArtEZ in Arnhem, haalde een master aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht en werkt ruim 20 jaar in het kunstonderwijs.

Met enige regelmaat lopen studenten van bijvoorbeeld HKU of ArtEZ dbkv stage. Storing AUB is sinds 2022 ook geregistreerd als instelling bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Meer weten of kennis maken? Neem gerust contact op en meld je aan voor de nieuwsbrief.