door wie

Stephanie Jansen

beeldend kunstenaar, docent/coach en initiatiefnemer Storing AUB

“Als kunstenaar weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om af en toe tijd te maken voor een ‘reset’-periode. Dan bedoel ik: bewust een periode de tijd nemen voor experiment, onderzoek, verdieping, reflectie. Terug naar de kern, stilstaan bij wat je drijft, verwoorden wat je werk vertelt, nieuwe dingen uitproberen. Kennis opdoen, klankborden met anderen, ervaringen uitwisselen. Zonder oordeel, zonder druk. Zonder dat iets meteen ‘af’ en ‘goed’ moet zijn. Want wat is dat eigenlijk, af en goed? Zo’n resetperiode werkt verfrissend. Je beweegt je in een vrij en open speelveld, waarin je gemakkelijker nieuwe stappen zet en jezelf als maker verder ontwikkelt.”

Stephanie Jansen begon in 2011 met de ontwikkeling van het programma van Storing AUB en startte in 2012 met de eerste groepen deelnemers, eerst in Zwolle, later ook in Arnhem en Utrecht. Ze is in 2005 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) als autonoom kunstenaar (Fine art, painting) en behaalde een master in Algemene sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze is geregistreerd beroepsdocent en geeft naast onderwijs, begeleiding en coaching bij Storing AUB ook les als gastdocent bij instellingen in het kunstonderwijs op hbo-niveau. Daarnaast heeft ze een actieve kunstenaarspraktijk. Portfolio met beeldend werk en biografie staan op www.stephaniejansen.nl

In 2014 verscheen een interview met Stephanie Jansen over de oprichting van Storing AUB in het boek Het Vermoeden (uitgave NCRV/Ikon). Lees het in leuk artikel.

Sinds 2020 is ook Ellen Schreven betrokken bij Storing AUB als docent, artist educator en curator. Zij studeerde af bij ArtEZ in Arnhem, haalde een master aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht en werkt ruim 20 jaar in het kunstonderwijs. Met enige regelmaat zijn ook stagiairs werkzaam bij Storing AUB, waaronder studenten van HKU en ArtEZ dbkv.

Storing AUB is sinds 2022 geregistreerd als instelling bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Meer weten? Stel je vragen aan Storing AUB via contact. Of blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.