Storing AUB | broedplaats voor eigen projecten

traject 3

x

Werk je graag zelfstandig aan eigen thema’s of projecten? Zoek je daarin extra verdieping en input, plus inspirerende uitwisseling met andere enthousiaste makers? Traject 3 geeft voeding en richting om te blijven groeien. Een stimulerende broedplaats.

Waar sta je als maker en waar wil je heen? Traject 3 (broedplaats) van Storing AUB begint met een individueel coachingsgesprek. Daarin sta je stil bij je huidige werk en ontwikkeling en mogelijke ideeën voor de komende werkperiode. Zoek je inhoudelijke verdieping, wil je juist de breedte in, of heb je bijvoorbeeld de uitvoering van een concreet project voor ogen? In de startfase van traject 3 maak je keuzes en stel je doelen. Daarmee ga je zelfstandig aan de slag, dat wil zeggen thuis of in eigen atelier/studio. De groep telt maximaal 8 deelnemers en komt eens per maand bij elkaar. Dan is er volop ruimte voor uitwisseling, inhoudelijke reflectie en opbouwende feedback op ieders werk en proces, zodat je opgeladen en met bruikbare input weer verder kunt. Ook bespreken we tijdens elke groepsbijeenkomst een relevant thema of actuele ontwikkeling uit de hedendaagse kunst. Denk aan: activisme in de kunst, artist statement schrijven of stilstaan bij je drijfveren als maker. Tussen de geplande groepsbijeenkomsten in ga je op atelierbezoek/werkbezoek bij steeds een ander groepslid, zodat je elkaar en elkaars werk goed leert kennen. Op een datum in overleg is er een gezamenlijke excursie naar een expositie of kunstevenement. Heb je behoefte aan extra impulsen naast je lopende project of onderzoek? Dan kun je op verzoek aan een of meer uitdagende keuzeopdrachten werken.

Doel van traject 3 is om over een wat langere periode (6-7 maanden) gefocust aan de slag te zijn met je eigen werk en werkdoelen. 

  • Coachende begeleiding bij je individuele onderzoek, project of plan
  • Inhoudelijke uitwisseling met andere makers
  • Inzichten over je creatieve werkproces (denk aan ideevorming/conceptontwikkeling, focus vinden en verdiepen)
  • Input en uitwisseling over actuele ontwikkelingen en thema’s in de hedendaagse kunst 
  • De vrijheid om aan inspirerende extra opdrachten te werken
  • Na afloop: (afhankelijk van je doelen) een plan of project dat is uitgevoerd of waarbij je voldoende input hebt om zelf verder te gaan

Storing AUB houdt zich niet aan grenzen, deelnemers zijn vrij om in elke kunstvorm of discipline te werken. Dus of je nu bezig bent met schilderkunst, fotografie, video/film, tekenen, animatie, ruimtelijk werk, keramiek, textiel, collage, mixed media, installaties bouwen of andere dingen doet, of juist graag over je eigen schutting kijkt: je bent welkom. Het inspireert en geeft energie om elkaar te volgen en je te verdiepen in elkaars werk. Uitwisseling tussen disciplines brengt nieuwe ideeën en inzichten. Een groep telt maximaal acht deelnemers.

Is traject 3 iets voor jou? Traject 3 is een fijne follow up als je traject 1 en 2 hebt gevolgd, maar ook anderen zijn welkom. Belangrijk zijn: zelfstandig werken, zin in uitwisseling met andere makers, behoefte aan input over kunst en kunst maken, drang om te blijven groeien en jezelf als maker verder te ontwikkelen.

Naar agenda met data, locaties, kosten en aanmeldformulier | Terug naar overzicht