Storing AUB | broedplaats voor eigen projecten

traject 3

x

Werk je graag zelfstandig aan eigen thema’s of projecten? Zoek je daarin extra verdieping en input, plus inspirerende uitwisseling met andere enthousiaste makers? Traject 3 geeft voeding en richting om te blijven groeien. Een stimulerende broedplaats.

Waar sta je als maker en waar wil je heen? Traject 3 (broedplaats) van Storing AUB begint met een individueel coachingsgesprek. Daarin sta je stil bij je huidige werk en ontwikkeling en mogelijke ideeën voor de komende werkperiode. Zoek je inhoudelijke verdieping, wil je juist meer de breedte in, of heb je bijvoorbeeld de uitvoering van een concreet kunstproject voor ogen? In de startfase van traject 3 maak je keuzes en stel je doelen. Daarmee ga je zelfstandig aan de slag, dat wil zeggen thuis of in eigen atelier/studio. Maandelijks komt de groep van maximaal 8 deelnemers bij elkaar. Dan is er volop ruimte voor uitwisseling, inhoudelijke reflectie en opbouwende feedback op ieders werk en proces. Zodat je opgeladen en met bruikbare input weer verder kunt. Daarnaast bespreken we tijdens elke groepsbijeenkomst een relevant thema of actuele ontwikkeling uit de hedendaagse kunst. Verwacht hierbij onderwerpen als: de kunstenaar als activist, landschapskunst, tekst en taal, appropriation, individu en metropolis. Of denk aan uitwisseling over praktische aspecten van de kunstenaarspraktijk. Op een datum in overleg maken we een excursie naar een expositie of kunstevenement. En heb je behoefte om naast je lopende project of onderzoek extra uit je comfortzone te komen? Dan kun je op verzoek aan een of meer uitdagende keuzeopdrachten werken.

Doel van traject 3 is om over een wat langere periode (6-7 maanden) gefocust aan de slag te zijn met je eigen werk en werkdoelen. 

  • Coachende begeleiding bij je individuele project, plan of onderzoek
  • Inhoudelijke uitwisseling met andere makers
  • Inzichten over je creatieve werkproces (denk aan ideevorming, conceptontwikkeling, focus vinden en verdiepen)
  • Ruime input en uitwisseling over actuele ontwikkelingen en thema’s in de hedendaagse kunst 
  • De vrijheid om aan inspirerende extra opdrachten te werken
  • Na afloop: (afhankelijk van je doelen) een plan of project dat is uitgevoerd of waarbij je voldoende input hebt om zelf verder te gaan

Storing AUB houdt zich niet aan grenzen: deelnemers zijn vrij om in elke kunstvorm of discipline te werken. Dus of je nu bezig bent met schilderkunst, fotografie, video/film, tekenen, animatie, ruimtelijk werk, keramiek, textiel, collage, mixed media, installaties bouwen of andere dingen doet, of graag over je eigen schutting kijkt: je bent welkom. Het inspireert en geeft energie om elkaar te volgen en je te verdiepen in elkaars werk. De uitwisseling tussen disciplines brengt nieuwe ideeën en inzichten. Een groep telt maximaal acht deelnemers.

Is traject 3 iets voor jou? Traject 3 is een fijne follow up als je traject 1 en 2 hebt gevolgd, maar ook anderen zijn welkom. Belangrijk zijn: zelfstandig werken, zin in uitwisseling met andere makers, behoefte aan input over kunst en kunst maken, drang om te blijven groeien en jezelf als maker te ontwikkelen.

Naar agenda met data, locaties, kosten en aanmeldformulier | Terug naar overzicht