[Programma]

 

STORING AUB bestaat uit zes bijeenkomsten met elk een eigen thema. In de tussenliggende tijd (twee weken) werk je aan een thuisopdracht. Tijdens de bijeenkomsten maak je kennis met het werk van relevante hedendaagse kunstenaars. Daarnaast bespreken we de resultaten van de opdracht uitvoerig. Er is volop ruimte voor het uitwisselen van ideeën en delen van ervaringen.

 

Avond 1: Psychogeografie / ontregel je locatie en oriëntatie

‘Psychogeografie’ is een omslachtig woord voor een vrije methode om je omgeving op een nieuwe manier te leren zien en verbeelden. Je krijgt een introductie over kunstenaars die zich tot deze manier van werken verhouden en gaat thuis zelf aan de slag met een opdracht.
 

Avond 2: Het ‘ZELF’portret / ontregel je identiteit

Hoe autobiografisch kan een kunstwerk zijn? Is elk portret niet eigenlijk een zelfportret? Je maakt kennis met kunstenaars die het zelfportret tot onderwerp van hun werk maken en wordt uitgenodigd er zelf op een vrije manier mee aan de slag te gaan. Ook gaan we uitvoerig in op de resultaten van de opdracht van avond 1.

 

Avond 3: De ontregelde ontmoeting

Mooier dan de werkelijkheid kun je het niet bedenken. Kennismaking met uiteenlopende manieren waarop beeldend kunstenaars aan de haal gaan met de ‘realiteit’. Nieuwe opdracht. We bespreken uitgebreid de resultaten van de opdracht van avond 2.

 

Avond 4: Time out / ontregel de tijd

Tijd is alles. Introductie van kunstenaars die bewust versnellen, vertragen of op een andere manier de factor tijd manipuleren. Nieuwe opdracht. Bespreking van de resultaten van de opdracht van avond 3.

 

Avond 5: Overgave / ontregel je autonomie

Spannender dan samenwerken kan het in de kunst niet worden. Overzicht van kunstenaars die hun autonomie (deels) opgeven. Nieuwe opdracht. Bespreking van resultaten van avond 4.

 

Avond 6: Eindbespreking en evaluatie

Bespreking van de resultaten van avond 5. Discussie, eindevaluatie, tips om zelf verder te gaan.
 
 

Voor data, kosten en aanmelden klik hier 

Nieuwsgierig naar het werk van cursisten? Klik hier en volg de posts op de Facebook-pagina van STORING AUB