Stephanie Jansen

 

Stephanie Jansen, beeldend kunstenaar, docent, coach en oprichter van Storing AUB

“Als kunstenaar weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om af en toe tijd te maken voor een ‘reset’-periode. Dan bedoel ik: bewust een periode de tijd nemen voor experiment, onderzoek, verdieping, reflectie. Terug naar de kern, stilstaan bij wat je drijft, verwoorden wat je werk vertelt, en vooral: nieuwe dingen uitproberen. Kennis opdoen, klankborden met anderen, ervaringen uitwisselen. Zonder oordeel, zonder druk. Zonder dat iets meteen ‘af’ of ‘goed’ moet zijn en klaar om te exposeren. Want wat is dat eigenlijk, af en goed? Zo’n resetperiode werkt verfrissend. Het is een open speelveld waarin je gemakkerlijker nieuwe stappen zet en jezelf als maker ontwikkelt.”

Storing AUB is een initiatief van beeldend kunstenaar Stephanie Jansen. Ze studeerde in 2005 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) als autonoom kunstenaar (fine art, painting) en behaalde eerder een master in algemene sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. In 2009 ontving ze een startstipendium van het Mondriaanfonds. In 2012 startte ze in Zwolle met Storing AUB, later volgden ook groepen in Bussum, Arnhem en Utrecht. Ze is geregistreerd beroepsdocent en geeft ook als gastdocent les bij onderwijsinstellingen op hbo-niveau. Daarnaast heeft ze nog steeds een actieve kunstenaarspraktijk, portolio op www.stephaniejansen.nl. Storing AUB is geregistreerd als instelling bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

In 2014 verscheen een leuk artikel over Stephanie Jansen en de oprichting van Storing AUB in het boek Het Vermoeden (uitgave NCRV/Ikon). 

Sinds 2020 is ook Ellen Schreven als docent, artist educator en curator bij Storing AUB betrokken. Af en toe lopen studenten van bijvoorbeeld HKU en ArtEZ dbkv stage.

Heb je vragen, wil je kennis maken? Aarzel niet en stel neem contact op of meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.