Meer over Stephanie Jansen

FullSizeRender (12)

Stephanie Jansen

beeldend kunstenaar, docent, coach en oprichter van Storing AUB

“Als kunstenaar weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om af en toe tijd te maken voor een ‘reset’-periode. Dan bedoel ik: bewust een periode de tijd nemen voor experiment, onderzoek, verdieping, reflectie. Terug naar de kern, stilstaan bij wat je drijft, verwoorden wat je werk vertelt, nieuwe dingen uitproberen. Kennis opdoen, klankborden met anderen, ervaringen uitwisselen. Zonder oordeel, zonder druk. Zonder dat iets meteen ‘af’ of ‘goed’ moet zijn. Want wat is dat eigenlijk, af en goed? Zo’n resetperiode werkt verfrissend. Het is een open speelveld waarin je nieuwe stappen zet en jezelf als maker verder ontwikkelt.”

Storing AUB is een initiatief van beeldend kunstenaar Stephanie Jansen. Ze studeerde in 2005 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) als autonoom kunstenaar (fine art, painting) en behaalde eerder een master in Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Vanaf 2012 startte ze in Zwolle met Storing AUB, later volgden ook groepen in Arnhem en Utrecht. Ze is geregistreerd beroepsdocent en geeft ook als gastdocent les bij diverse onderwijsinstellingen op hbo-niveau. Daarnaast heeft ze een actieve kunstenaarspraktijk. Haar eigen portfolio met beeldend werk en bio staat op www.stephaniejansen.nl. Storing AUB is geregistreerd als instelling bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

In 2014 verscheen een leuk artikel over Stephanie Jansen en de oprichting van Storing AUB in het boek Het Vermoeden (uitgave NCRV/Ikon). 

Sinds 2020 is ook Ellen Schreven als docent, artist educator en curator bij Storing AUB betrokken. Incidenteel ondersteunen stagiairs Storing AUB, onder meer afstudeerders van HKU en ArtEZ dbkv.

Heb je vragen over Storing AUB en het programma? Aarzel niet en stel ze ze via contact of meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.