_nieuws

Nieuw: Storing AUB | autonoom

In het najaar van 2016 start in Zwolle voor de derde keer het traject Storing AUB | autonoom, broedplaats voor je eigen kunstprojecten. Dit traject met maandelijkse werkbesprekingen duurt een half jaar en draait om zelfstandig werken aan een zelfgekozen thema, doel of specifiek project. Je persoonlijke doelen en vertrekpunten stel je vast aan het begin van het traject. Je werkt thuis of in je eigen atelier/studio. Tijdens de bijeenkomsten toon je je werk (of de tussenstand) aan de groep en krijg je feedback op resultaat en proces. Zo krijg je regelmatig nieuwe input, hou je grip op het proces en blijf je lekker in de flow. De broedplaats is geschikt voor mensen die één of beide cursussen van Storing AUB hebben afgerond, maar ook andere creatievelingen met ervaring zijn welkom. Overleg even over de mogelijkheden. Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers. Nieuwsgierig? Mail naar info@storingaub.nl. Zie agenda voor data, kosten en locatie.

P1050738xx

Verdiepingscursus autobiografisch werken

Ook in het najaar van 2016 kun je je weer aanmelden voor het vervolg op de cursus Storing AUB | de kunst van het creatieve dwalen. In deze verdiepingscursus staat autobiografisch werken centraal. Je verkent de thema’s er voor jou werkelijk toe doen en ontdekt hoe je ‘het persoonlijke’ kunt inzetten in je beeldende werk. Om inspiratie en ideeën op te doen, kijken we gezamenlijk naar het werk van uiteenlopende hedendaagse kunstenaars. Bij elke bijeenkomst hoort een thuisopdracht, die we intensief bespreken. Het traject eindigt met een wat groter project, waarbij je begeleiding krijgt in de vorm van een individueel coachingsgesprek. We sluiten af met een gezamenlijke evaluatie en eindpresentatie. Deze cursus is bij uitstek geschikt voor mensen die Storing AUB | de kunst van het creatieve dwalen hebben gevolgd, maar ook nieuwkomers zijn welkom. Kijk hier voor de cursusdata, locaties en andere praktische info.

IMG_1061x

Workshops op verzoek

Storing AUB ontwikkelt en begeleidt regelmatig eenmalige workshops, van een uur tot een dagdeel of een dag. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld: Cibap vakschool voor verbeelding (Zwolle), Beroepsorganisatie voor Biografiewerk (Zutphen), KWA Werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling (Arnhem), Punt. jongerenfestival (Emmen) en Stapfoto (Epe). Info? Bel Stephanie Jansen 06 24613047 of mail info@storingaub.nl

DSC_6114 1bew

 

Tweedaagse straatfotografie in Rotterdam

Op 18 en 19 april 2015 organiseert Project City Stories – een samenwerkingsverband van kunstenaar Stephanie Jansen en fotograaf Harold Naaijer – een tweedaagse workshop straatfotografie in Rotterdam. Tijdens de workshop Straatstijl ga je op vrije verkenning in deze geweldige stad aan de Maas, terwijl je intussen zowel je technische vaardigheden aanscherpt als je creatieve talenten ontwikkelt. Het programma is een mix van theorie, praktijk, photowalk en werkbespreking. Ook gaan we ‘speed daten’ in de vorm van een korte portfoliobespreking. Na afloop ga je naar huis met verrassend nieuw fotowerk, én misschien nog wel belangrijker: een schat aan nieuwe ideeën om verder te gaan. Kosten: 175 euro p.p. voor beide dagen. Slimme deal: meld je aan met z’n tweeën en krijg allebei 25 euro korting! Kijk hier voor meer informatie & aanmelden.

Storing AUB in boek Het Vermoeden

Zomer 2013 verscheen in het tijdschrift Het Vermoeden een artikel over het ontstaan van Storing AUB, als deel van een portrettenreeks over het thema ‘dwalen’. Het interview is ook opgenomen in het boek Het Vermoeden, Hemelse wijsheid en Aards geluk, dat is verschenen in april 2014. Beide zijn uitgaven van NCRV/Ikon, naar het gelijknamige tv-programma. Lezen? Klik op leuk artikel voor het interview in PDF-formaat.

Coaching voor creatievelingen

Wil je je creatieve talent gericht ontwikkelen en voel je op dit moment meer voor individuele begeleiding dan voor een cursus in groepsverband? Of heb je cursus Storing AUB afgerond en wil je zelfstandig aan de slag met nieuw opgedane inzichten? Een coachingstraject biedt inspiratie en stimulans bij het onderzoeken van je creatieve mogelijkheden en realiseren van je persoonlijke doelen. De coaching bestaat uit een mix van gesprekken, werkbesprekingen en eventueel opdrachten. Je eigen proces staat centraal. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Workshopreis Lisbon Stories

Lisbon Stories is een creatieve ontdekking van één van de mooiste steden van Europa: Lissabon. Jaarlijks organiseert Project City Stories deze 6-daagse fotoreis/workshop naar de Portugese hoofdstad . Project City Stories is een samenwerkingsverband van beeldend kunstenaar Stephanie Jansen en fotograaf/fotografiedocent Harold Naaijer. Activiteiten van Project City Stories kun je volgen via de pagina op Facebook. Het fotowerk van Harold Naaijer kun je bekijken op www.haroldnaaijer.com.