deeltijd kunstacademie

Ben je autodidact kunstenaar of maker van kunst met de nodige kennis en ervaring? En ben je op op zoek naar een kunstacademie of kunstopleiding met deeltijd onderwijs?

Als autodidact maker of kunstenaar ben je op eigen kracht al ver gekomen. Toch wil je verder groeien. Technische kennis en vaardigheden heb je waarschijnlijk al volop. Je bent nu vooral op zoek naar zinvolle feedback en inhoudelijke reflectie op je werk en werkproces. Je wilt zicht op wie je bent als maker en wat jouw eigenheid is. Je wilt weten in welke richting je je verder kunt ontwikkelen. Een studie van drie jaar of langer aan een kunstacademie klinkt aantrekkelijk, maar is in combinatie met werk en/of gezin misschien niet echt een optie. Of misschien wil je eerst ontdekken of een fulltime kunstenaarschap wel helemaal is wat bij je past.

Storing AUB heeft een aanbod ontwikkeld met cursustrajecten, workshops en coaching gericht op artistiek onderzoek, idee- en conceptvorming, inhoudelijke verdieping, inzicht in maakprocessen, kennis over actuele hedendaagse kunst en stimulerende dialoog met andere makers uit diverse kunstdisciplines.

Het kernprogramma van Storing AUB bestaat uit drie korte, intensieve trajecten van gemiddeld zes keer een dagdeel onderwijs (ochtend of middag). De groepen zijn klein en tellen maximaal acht deelnemers. Elk traject neemt 4-5 maanden in beslag. Tussen de groepsbijeenkomsten in werk je in eigen atelier/studio of op je werkplek thuis aan onderzoeks- en reflectieopdrachten. Resultaten en proces bespreek je uitgebreid in de groep. De drie trajecten vullen elkaar aan maar kunnen ook los van elkaar worden gevolgd.

De deelnemers bij Storing AUB zijn net als jij ervaren makers van kunst, die graag zelfstandig werken en op zoek zijn naar nieuwe uitdaging en ontwikkeling om verder te groeien in het maker- of kunstenaarschap.

Er zijn mogelijkheden in Utrecht, Arnhem en Zwolle. Meer weten en aanmelden? Bekijk het kernprogramma met traject 1, 2 en 3 en geef je op voor het nieuwe seizoen. 

Storing AUB is een CRKBO-geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs en is een initiatief van beeldend kunstenaar Stephanie Jansen.