Bureau Buitenbereik

Zin om eens werk op locatie te maken?

Uniek kunstproject in natuurgebied Het Reestdal

De natuur geeft rust en is goed voor een frisse neus, maar er is méér. Struinend langs paden, beken, velden en bosranden duiken niet zelden grote en kleine levensvragen op. Al wandelend peins je over antwoorden op die vragen – of op z’n minst een begin daarvan. Dit jaar organiseert Storing AUB samen met Traject Blikopener onder de naam Bureau Buitenbereik een cursustraject waarin de deelnemers al die Grote en Kleine Levensvragen vertalen naar kunstwerken. Deze worden in september aan publiek getoond tijdens een intiem kunstevenement, Reestzin, op landgoed ’t Ende in De Stapel bij De Wijk (Drenthe). 

Het cursustraject bestaat uit 7 groepsbijeenkomsten (deels in Zwolle en deels in De Wijk bij Meppel) waar je lezingen, workshops en coachende begeleiding krijgt door kunstenaars/kunstdocenten. Ook een individueel coachingsgesprek maakt deel uit van het traject. In het natuurgebied wordt expositieruimte gecreëerd. Er komen mogelijkheden om zowel binnen als buiten werk te tonen. Er verschijnt een uitgave over het project, met jouw werk erin. Alle kunstvormen en creatieve disciplines zijn welkom, nadrukkelijk ook film/video, fotografie, installatiekunst en performance. Weet je nog niet precies wat je van plan bent? Dat is ook helemaal prima – laat je eerst inspireren!

Bureau Buitenbereik is een uniek project als je wilt ontdekken hoe het werkt om kunst voor een specifieke locatie te maken en zin hebt om dat binnen een groep te doen, ruim voorzien van inspirerende en verdiepende input. Zo kun je onder meer een lezing en workshop verwachten van Arita Baaijens, ontdekkingsreizigster, bioloog, fotograaf en schrijfster. Kosten deelname aan het traject: 250 euro excl. btw (incl. alle workshops/begeleiding). Meer weten of aanmelden? Mail naar info@storingaub.nl of bel 06 24613047 (Stephanie Jansen). Meld je zo snel mogelijk aan maar in ieder geval voor 15 februari. Voorafgaand aan het project heb je een kennismakingsgesprek over je zin in deelname en het uitgangspunt van het project.

Traject is gestart met 28 deelnemers

CURSUSDATA:

  1. Aftrap project: dinsdag 7 maart 18-22 uur (locatie: landgoed ’t Ende, De Wijk)
  2. Inspiratiedag: zaterdag 11 maart 9.00-17.00 uur en borrel na afloop (locatie: landgoed t Ende, de Wijk)
  3. Individueel coachingsgesprek: datum in overleg (locatie: Storing AUB Zwolle)
  4. Groepsbijeenkomst: dinsdag 4 april, 19-22 uur (locatie: Storing AUB Zwolle)
  5. Pitchdag (groen licht): zaterdag 29 april, 9.30-15.00 uur (locatie: landgoed ’t Ende, De Wijk)
  6. Groepsbijeenkomst: dinsdag 23 mei 19-22 uur (locatie: Storing AUB Zwolle)
  7. Fotografie (t.b.v. publicaties): donderdag 1 juni 18-22 uur (’t Ende, De Wijk)
  8. Slotbijeenkomst: woensdag 12 juli 19-22 uur (’t Ende, De Wijk)

Reestzin vindt plaats op 9/10, 16/17 en 23/24 september (’t Ende, De Wijk). Opening op vrijdag 8 september. Inrichten in de week voorafgaand.Bureau Buitenbereik is een samenwerking van Traject Blikopener (Francis Kilian) en Storing AUB (Stephanie Jansen) en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Het Drents Landschap, het VSB-fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Drenthe en de Iona-stichting.