Storing AUB | broedplaats voor eigen projecten

 Traject 3
Werk je graag zelfstandig aan je eigen thema’s of projecten? Heb je daarbij zin in extra input en bruikbare feedback van andere enthousiaste creatievelingen die met je meekijken en meedenken? Traject 3 kan een inspirerende en effectieve broedplaats voor je zijn.

Traject 3 (broedplaats) van Storing AUB start met een individueel coachingsgesprek om je plannen en ideeën te verkennen. Daarmee bepaal je je insteek voor traject 3 en dat kan van alles zijn: van het onderzoeken van een nieuwe richting of uitdiepen van een specifiek thema, tot het maken van die ene film, serie foto’s of reeks schilderijen of vul maar in die je al langer voor ogen hebt. Je maakt keuzes en vormt een helder (project)plan vanuit je persoonlijke doelen. Vanuit dit stevige vertrekpunt ga je zelfstandig aan de slag, dat wil zeggen thuis of in eigen atelier/studio. Tijdens de vijf maandelijkse groepsbijeenkomsten staan we gezamenlijk stil bij ieders proces en tussenstand. Er is volop ruimte voor onderlinge uitwisseling, gezamenlijke reflectie en opbouwende feedback, zodat je opgeladen en met bruikbare input naar huis gaat. Bij elke groepsbijeenkomst gaan we bovendien in op inspirerende thema’s en ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. Denk aan kinetische kunst, de kunstenaar als activist of landschapskunst. Heb je, als aanvulling op je eigen project, behoefte om even uit je comfortzone te komen? Dan ben je steeds vrij om jezelf uit te dagen door aan één van de Storing AUB-toevalsopdrachten te werken. Ook maken we gezamenlijk een excursie met bezoek aan een tentoonstelling of kunstevenement (in overleg). Doel van traject 3 is om over een wat langere periode (6-8 maanden) gericht aan de slag te zijn met een scherpe focus en goede werkflow.

Dit is traject 3 in het kort:

  • Coachende begeleiding bij de uitvoering van je individuele project of plan
  • Inzichten in het creatieve werkproces (denk aan focus vinden en verdiepen)
  • Uitwisseling met andere makers en creatievelingen
  • Input over ontwikkelingen en thema’s in de hedendaagse kunst (kunstbeschouwing)
  • De vrijheid om aan uitdagende extra opdrachten te werken
  • Na afloop (afhankelijk van je doelen): een project dat klaar is of waarbij je voldoende grip hebt om zelf verder te gaan

Storing AUB houdt zich niet aan grenzen: elke deelnemer is vrij om in elke kunstvorm of creatieve discipline te werken. Dus of je nu bezig bent met schilderkunst, fotografie, video/film, tekenen, animatie, ruimtelijk werk, keramiek, textiel, collage, mixed media of graag eens over de schutting wilt kijken: je bent welkom. De ervaring laat zien dat het inspirerend is en energie geeft om elkaar te volgen en je te verdiepen in elkaars werk. Juist deze kruisbestuiving brengt je verrassende nieuwe ideeën. De groep telt maximaal acht deelnemers.

 

Is traject 3 iets voor jou? Belangrijker dan achtergrond of opleiding zijn zin in uitwisseling met andere makers, behoefte aan nieuwe input over kunst, en vooral: de drang om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen.

Naar agenda met data, locaties, kosten en aanmeldformulier | Terug naar overzicht trajecten en workshops