Storing AUB | broedplaats voor eigen projecten

 Traject 3
x
Werk je graag zelfstandig aan je eigen thema’s of projecten? Wil je daarbij graag extra input en begeleiding plus inspirerende uitwisseling met andere enthousiaste creatievelingen? Traject 3 geeft voeding en richting aan je eigen projecten. Een stimulerende broedplaats voor creatief talent.

Traject 3 (broedplaats) van Storing AUB start met een individueel coachingsgesprek om persoonlijk je plannen en ideeën te verkennen. Waar sta je als maker en waar wil je heen? Misschien wil je een nieuwe richting onderzoeken of zoek je juist verdieping in bepaalde eigen thema’s. Het kan ook zijn dat je doelgericht aan de slag wilt met die ene concrete film, serie foto’s, reeks schilderijen (of vul maar in) die je al langer voor ogen hebt. Wat je ideeën ook zijn, nog vaag of juist al helder: in de beginfase van traject 3 maak je keuzes en kom je in overleg tot een duidelijk (project)plan. Met dit vertrekpunt ga je zelfstandig aan de slag, dat wil zeggen thuis of in eigen atelier/studio. Tijdens vijf maandelijkse groepsbijeenkomsten staan we gezamenlijk stil bij ieders proces. Er is ruimte voor uitwisseling, verdiepende reflectie en opbouwende feedback, zodat je opgeladen en met bruikbare input naar huis gaat. Daarnaast mag je bij elke groepsbijeenkomst een inleiding/presentatie verwachten over een inspirerend thema of actuele ontwikkeling in de hedendaagse kunst. Denk aan onderwerpen als kinetische kunst, de kunstenaar als activist, crossovers met wetenschap of landschapskunst. Ook maken we gezamenlijk een excursie naar een expositie of kunstevenement (datum in overleg). Heb je, naast werken aan je eigen project of onderzoek, zin om even out-of-the-box te stappen? Dan kun je extra uitdaging opzoeken door aan één van de ‘ontregel-‘opdrachten te werken.

Doel van traject 3 is om over een wat langere periode (6-8 maanden) gericht aan de slag te zijn met een scherpe focus en goede werkflow.

In het kort:

  • Coachende begeleiding bij de uitvoering van een individueel project, plan of onderzoek
  • Inzicht in het creatieve werkproces (denk aan idee- en conceptvorming, focus vinden en verdiepen)
  • Inhoudelijke uitwisseling met andere makers en creatievelingen
  • Ruime input over actuele ontwikkelingen en thema’s in de hedendaagse kunst (kunstbeschouwing)
  • De vrijheid om aan uitdagende extra opdrachten te werken
  • Na afloop (afhankelijk van je doelen): een project dat klaar is of waarbij je voldoende input hebt om zelf verder te gaan

Storing AUB houdt zich niet aan grenzen: elke deelnemer is vrij om in elke kunstvorm of creatieve discipline te werken. Dus of je nu bezig bent met schilderkunst, fotografie, video/film, tekenen, animatie, ruimtelijk werk, keramiek, textiel, collage, mixed media of graag eens over de schutting wilt kijken: je bent welkom. De ervaring laat zien dat het inspirerend is en energie geeft om elkaar te volgen en je te verdiepen in elkaars werk. Juist deze kruisbestuiving brengt verrassende nieuwe inzichten. De groep telt maximaal acht deelnemers.

 

Is traject 3 iets voor jou? Belangrijker dan achtergrond of opleiding zijn zin in uitwisseling met andere makers, behoefte aan nieuwe input over kunst en kunst maken, en vooral: de drang om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen.

Naar agenda met data, locaties, kosten en aanmeldformulier | Terug naar overzicht trajecten en workshops