Storing AUB | broedplaats voor eigen projecten

 Traject 3
Werk je graag zelfstandig aan je eigen thema’s of projecten? Heb je daarbij zin in extra input en begeleiding plus inspirerende uitwisseling met andere enthousiaste creatievelingen? Traject 3 kan een motiverende en effectieve broedplaats voor je zijn.

Traject 3 (broedplaats) van Storing AUB start met een individueel coachingsgesprek om je persoonlijke plannen en ideeën te verkennen. Jouw insteek bepaal je zelf en kan van alles zijn: van het breed onderzoeken van een nieuwe richting of je gerichter verdiepen in eigen thema’s, tot het maken van die ene specifieke film, serie foto’s of reeks schilderijen of vul maar in die je voor ogen hebt. Je maakt keuzes en komt tot een helder (project)plan vanuit persoonlijke doelen. Met dit goed doordachte vertrekpunt ga je zelfstandig aan de slag, dat wil zeggen thuis of in eigen atelier/studio. Tijdens vijf maandelijkse groepsbijeenkomsten staan we gezamenlijk stil bij ieders proces en tussenstand. Er is volop ruimte voor onderlinge uitwisseling, gezamenlijke reflectie en opbouwende feedback, zodat je opgeladen en met bruikbare input naar huis gaat. Tijdens elke groepsbijeenkomst krijg je bovendien een inleiding over een inspirerend thema of actuele ontwikkeling in de hedendaagse kunst. Denk aan kinetische kunst, de kunstenaar als activist of landschapskunst. Ook maken we gezamenlijk een excursie naar een expositie of kunstevenement (datum in overleg). Heb je, naast werken aan je eigen project, zin om even uit je comfortzone te komen? Dan kun je extra uitdaging opzoeken door aan één van de ‘ontregel-‘opdrachten te werken. Doel van traject 3 is om over een wat langere periode (6-8 maanden) gericht aan de slag te zijn met een scherpe focus en goede werkflow.

Dit is traject 3 in het kort:

  • Coachende begeleiding bij de uitvoering van een individueel project, plan of onderzoek
  • Inzichten in het creatieve werkproces (denk aan focus vinden en verdiepen)
  • Inhoudelijke uitwisseling met andere makers en creatievelingen
  • Input over actuele ontwikkelingen en thema’s in de hedendaagse kunst (kunstbeschouwing)
  • De vrijheid om aan uitdagende extra opdrachten te werken
  • Na afloop (afhankelijk van je doelen): een project dat klaar is of waarbij je voldoende grip hebt om zelf verder te gaan

Storing AUB houdt zich niet aan grenzen: elke deelnemer is vrij om in elke kunstvorm of creatieve discipline te werken. Dus of je nu bezig bent met schilderkunst, fotografie, video/film, tekenen, animatie, ruimtelijk werk, keramiek, textiel, collage, mixed media of graag eens over de schutting wilt kijken: je bent welkom. De ervaring laat zien dat het inspirerend is en energie geeft om elkaar te volgen en je te verdiepen in elkaars werk. Juist deze kruisbestuiving brengt je verrassende nieuwe ideeën. De groep telt maximaal acht deelnemers.

 

Is traject 3 iets voor jou? Belangrijker dan achtergrond of opleiding zijn zin in uitwisseling met andere makers, behoefte aan nieuwe input over kunst, en vooral: de drang om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen.

Naar agenda met data, locaties, kosten en aanmeldformulier | Terug naar overzicht trajecten en workshops