Storing AUB | broedplaats voor eigen projecten

 Traject 3

x

Werk je graag zelfstandig aan je eigen thema’s of projecten? Wil je daarbij graag extra input en begeleiding plus inspirerende uitwisseling met andere enthousiaste makers? Traject 3 geeft voeding en richting aan je eigen projecten. Een stimulerende broedplaats voor creatief talent.

Waar sta je als maker en waar wil je heen? Traject 3 (broedplaats) van Storing AUB begint met een individueel coachingsgesprek om je plannen en ideeën te verkennen. Wil je een nieuwe richting onderzoeken of zoek je juist verdieping in eigen thema’s. Of wil je doelgericht aan de slag met die ene concrete film, serie foto’s, reeks schilderijen (of vul maar in) die je al langer voor ogen hebt. Wat je ideeën ook zijn, nog vaag of al concreet: in de beginfase van traject 3 maak je keuzes en kom je in overleg tot een (project)plan. Met dit vertrekpunt ga je zelfstandig aan de slag, dat wil zeggen thuis of in eigen atelier/studio. Tijdens vijf dagdelen (eens per ongeveer vier weken) komen de deelnemers van traject 3 als groep bij elkaar om onder leiding van de docent stil te staan bij ieders proces. Er is ruimte voor uitwisseling, verdiepende reflectie en opbouwende feedback, zodat je opgeladen en met bruikbare input naar huis gaat. Daarnaast mag je bij elke groepsbijeenkomst een inleiding/presentatie verwachten over een inspirerend thema of actuele ontwikkeling in de hedendaagse kunst. Denk aan onderwerpen als kinetische kunst, de kunstenaar als activist, crossovers met wetenschap of landschapskunst. Op een datum in overleg maken we gezamenlijk een excursie naar een expositie of kunstevenement. En heb je, naast werken aan je eigen project of onderzoek, zin om even ‘out-of-the-box’ te stappen? Dan kun je extra uitdaging opzoeken door aan één van de ‘ontregel-‘opdrachten te werken.

Doel van traject 3 is om over een wat langere periode (6-8 maanden) gefocust aan de slag te zijn in je eigen werkflow.

In het kort:

  • Coachende begeleiding bij de uitvoering van je individuele project, plan of onderzoek
  • Inzichten over het creatieve werkproces (denk aan ideevorming, conceptontwikkeling, focus vinden en verdiepen)
  • Inhoudelijke uitwisseling met andere kunst- en creatieve makers
  • Ruime input over actuele ontwikkelingen en thema’s in de hedendaagse kunst 
  • De vrijheid om aan uitdagende extra opdrachten te werken
  • Na afloop (afhankelijk van je doelen): een project dat klaar is of waarbij je voldoende input hebt om zelf verder te gaan

Storing AUB houdt zich niet aan grenzen: elke deelnemer is vrij om in elke kunstvorm of creatieve discipline te werken. Dus of je nu bezig bent met schilderkunst, fotografie, video/film, tekenen, animatie, ruimtelijk werk, keramiek, textiel, collage, mixed media, of nog anders, of nieuwe dingen wilt ontdekken: je bent welkom. De ervaring laat zien dat het inspirerend is en energie geeft om elkaar te volgen en je te verdiepen in elkaars werk. De kruisbestuiving tussen de disciplines brengt je nieuwe ideeën en inzichten. Een groep telt maximaal acht deelnemers.

Is traject 3 iets voor jou? Traject 3 is een mooie follow up als je traject 1 en 2 hebt gevolgd, maar ook anderen zijn zeer welkom. Belangrijker dan achtergrond, opleiding of leeftijd zijn zin in uitwisseling met andere makers, behoefte aan nieuwe input over kunst en kunst maken, en vooral: de drang om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen.

Naar agenda met data, locaties, kosten en aanmeldformulier | Terug naar overzicht