Storing AUB | broedplaats voor eigen projecten

 Traject 3

x

Werk je graag zelfstandig aan eigen thema’s of projecten? Wil je daarbij extra input en begeleiding plus inspirerende uitwisseling met andere enthousiaste makers? Traject 3 geeft voeding en richting. Een stimulerende broedplaats voor kunst- en creatieve makers.

Waar sta je als maker en waar wil je heen? Traject 3 (broedplaats) van Storing AUB begint met een individueel coachingsgesprek om je plannen en ideeën te verkennen. Wil je een nieuwe richting onderzoeken, zoek je verdieping in bestaande thema’s of wil je doelgericht beginnen met de uitvoering met een concreet kunstproject? In de beginfase van traject 3 maak je keuzes en stel je doelen. Daarmee ga je zelfstandig aan de slag, dat wil zeggen thuis of in eigen atelier/studio. Tijdens vijf dagdelen (eens per ongeveer vier weken) komen de deelnemers van traject 3 bij elkaar om onder leiding van de docent stil te staan bij ieders werk en proces. Er is ruimte voor uitwisseling, verdiepende reflectie en opbouwende feedback, zodat je opgeladen en met bruikbare input naar huis gaat. Daarnaast mag je bij elke groepsbijeenkomst een inleiding/presentatie verwachten over een inspirerend thema of actuele ontwikkeling in de hedendaagse kunst. Denk aan onderwerpen als kinetische kunst, de kunstenaar als activist, crossovers met wetenschap of landschapskunst. Op een datum in overleg maken we gezamenlijk een excursie naar een expositie of kunstevenement. En heb je, naast je eigen project of onderzoek, zin in extra uitdaging? Dan kun je aan een van de ‘ontregel-‘opdrachten naar keuze werken.

Doel van traject 3 is om over een wat langere periode (6-7 maanden) gefocust aan de slag te zijn in eigen tempo en flow. Er zijn maximaal 8 deelnemers. In het kort:

  • Coachende begeleiding bij je individuele project, plan of onderzoek
  • Inzichten over het creatieve werkproces (denk aan ideevorming, conceptontwikkeling, focus vinden en verdiepen)
  • Inhoudelijke uitwisseling met andere makers
  • Ruime input over actuele ontwikkelingen en thema’s in de hedendaagse kunst 
  • De vrijheid om aan uitdagende extra opdrachten te werken
  • Na afloop (afhankelijk van je doelen): een project dat klaar is of waarbij je voldoende input hebt om zelf verder te gaan

Storing AUB houdt zich niet aan grenzen: elke deelnemer is vrij om in elke kunstvorm of creatieve discipline te werken. Dus of je nu bezig bent met schilderkunst, fotografie, video/film, tekenen, animatie, ruimtelijk werk, keramiek, textiel, collage, mixed media, of nog anders, of nieuwe dingen wilt ontdekken: je bent welkom. Het is inspirerend is en geeft energie om elkaar te volgen en je te verdiepen in elkaars werk. De kruisbestuiving tussen de disciplines brengt je nieuwe inzichten. Een groep telt maximaal acht deelnemers.

Is traject 3 iets voor jou? Traject 3 is een mooie follow up als je traject 1 en 2 hebt gevolgd, maar ook anderen zijn zeer welkom. Belangrijk zijn: zelfstandig werken, zin in uitwisseling met andere makers, behoefte aan input over kunst en kunst maken, drang om te blijven groeien.

Naar agenda met data, locaties, kosten en aanmeldformulier | Terug naar overzicht