Storing AUB | autobiografisch werken

Traject 2

 

Duik de diepte in met persoonlijk materiaal als inspirerende bron om beeldend werk te maken. Traject 2 is een verkenning en aanscherping van de eigenheid in je werk. Je staat stil bij wat je echt bezig houdt als maker, en de vertaalslag daarvan in kunst.

Bij traject 2 (autobiografische verdieping) van Storing AUB werk je op een vrije en ongedwongen manier met persoonlijk bronmateriaal. Er zijn vijf groepsbijeenkomsten, waar je kennis en inspiratie opdoet uit werk en werkwijze van zeer uiteenlopende hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland, bij wie autobiografische aspecten wezenlijk zijn. Bij elke bijeenkomst is een ander thema het vertrekpunt (zie programma). Thuis of in je eigen atelier/studio werk je aan verrassende opdrachten, die je alle ruimte geven voor creatief experiment en nieuwe ontdekkingen. Terug in de groep gaan we uitgebreid in op de resultaten en het achterliggende proces. We bespreken hoe je verder de diepte in kunt gaan. Ook staan we stil bij de vertaalslag van persoonlijke naar meer universele thema’s. Traject 2 eindigt met een wat groter individueel project, waarvan je de inhoud zelf bepaalt. In deze fase krijg je extra input en begeleiding in de vorm van een individueel coachingsgesprek. We sluiten af met een presentatie voor de groep.

Storing AUB houdt zich niet aan grenzen: je bent in dit traject vrij om te werken in elke kunstvorm of creatieve discipline. Dus of je nu actief bent in fotografie, schilderkunst, tekenen, video, ruimtelijk werk, textiel, keramiek, collage, mixed media, of nog anders, of als je nieuwe dingen wilt ontdekken: je bent welkom. De kruisbestuiving tussen disciplines inspireert en brengt waardevolle nieuwe ideeën en inzichten. Niet technische vaardigheden staan in dit traject centraal (die heb je vast al volop of je bent bezig die te ontwikkelen), het gaat om jou als maker (authenticiteit), het werkproces (hoe komen je beelden tot stand) en de zeggingskracht van je werk.

De groepsbijeenkomsten zijn een keer per twee weken (in totaal vijf dagdelen). Het individuele coachingsgesprek is in overleg. Er doen per groep maximaal 8 deelnemers mee. We nemen ruim de tijd om elkaar te ontmoeten en leren kennen.

Is traject 2 iets voor jou? Traject 2 staat stil bij de eigenheid in je werk en je drijfveren bij het maken van kunst. Dit geeft richting bij verdere ontwikkeling en verdieping van je werk. Traject 2 is een mooie follow up na traject 1, maar ook anderen zijn zeer welkom. Belangrijker dan achtergrond of opleiding zijn nieuwsgierigheid, een open blik en zin in verdieping.

Naar agenda met data, locaties, kosten en aanmeldformulier | Terug naar overzicht trajecten en workshops 

Programma:

Bijeenkomst 1: Thema: het fysieke lichaam (the body). Introductie van het traject en ontmoeting met de andere deelnemers. Ook maken we kennis met het werk van hedendaagse kunstenaars die het eigen lichaam, vanuit uiteenlopende invalshoeken en op allerlei manieren, als vertrekpunt nemen. Je gaat naar huis met opdracht 1.

Bijeenkomst 2: Thema: jezelf en de wereld (global context)Kennismaking met werk van kunstenaars die zich nadrukkelijk persoonlijk verhouden tot gebeurtenissen of tendensen in de wereld. Bespreking van de resultaten van opdracht 1. Je krijgt opdracht 2 mee.

Bijeenkomst 3: Thema: jezelf en de ander (social affairs). Kennismaking met werk van kunstenaars die op eigen en persoonlijke wijze sociale context onderzoeken. Bespreking van de resultaten van opdracht 2. Introductie van opdracht 3.

Bijeenkomst 4: Aftrap voor de individuele projectenBespreking van opdracht 3. Ook zet je vandaag de eerste outline neer voor je eigen project.

Bijeenkomst 5: Individueel coachingsgesprek. Gesprek over conceptvorming en de aanpak van je individuele project.

Bijeenkomst 6: Groepspresentatie + gezamenlijke afsluiting. Bespreking van de resultaten van de individuele projecten, evaluatie en terugblik op het traject.

Ontvang de nieuwsbrief