_over Storing AUB

 

Zet de knop even op reset

Spontane verfdruipers in een schilderij die je op een briljant idee brengen. Een verkeerde sluitertijd op je camera met verrassend mooi effect. Een toevallige tikfout waardoor het begin van een poëtische zin ontstaat. Toeval en blind geluk zijn waardevolle, zelfs onmisbare factoren in een creatief proces.Toeval en blind geluk kun je opzoeken. Door onbevangen nieuwe wegen in te slaan en tijd te nemen voor dwalen en verkennen. Door zonder doel en nutteloos nieuwsgierig te zijn. Of te zigzaggen zonder plan. Jezelf ontregelen, kun je dat ook noemen.

 

Vrije verkenning, zonder grenzen

Storing AUB is een plek voor inspiratie en experiment waar toeval en blind geluk alle ruimte krijgen. Niet technische vaardigheden staan centraal (want die heb je als maker waarschijnlijk al volop of je bent bezig ze te ontwikkelen) maar de eigenheid in je werk, het creatieve proces en de zeggingskracht van je beelden. Storing AUB houdt zich niet aan de grenzen tussen kunst- of creatieve disciplines. De groepen deelnemers bestaan uit een een mix van mensen die actief zijn in fotografie, video, tekenen, illustratie, collage, schilderkunst, ruimtelijk werk, installatiekunst, mixed media, textiel, keramiek, tekst of nog anders. Want het is geweldig om elkaar te inspireren. Juist de onderlinge kruisbestuiving levert je nieuwe inzichten op. Meer weten? Kijk bij het overzicht van cursustrajecten en workshops, bij individuele coaching of voor maatwerk (al dan niet op locatie) bij inhouse.

 

Inspiratiebron voor Storing AUB

Onder de straatstenen ligt het strand: deze kreet stond op de muren van Parijs in de jaren zestig van de vorige eeuw. Met deze en andere teksten zetten filosoof Guy Debord en zijn beweging van de Internationale Situationisten zich af tegen het keurslijf van de door planologen, architecten en commercie gedomineerde stad. Ze wilden kunst en poëzie terugbrengen in de dagelijkse leefomgeving. Daartoe maakten ze dérives: nachtelijke dwaaltochten geleid door toeval. Met de plattegrond van Berlijn in de hand trokken ze door de Franse hoofdstad, zonder doel of route, op zoek naar nieuwe waarheden en schoonheden die verborgen liggen waar je ze niet verwacht. De dichter Rimbaud verwoordde het een eeuw eerder zo: het onbekende wordt het beste bereikt door een ontregeling van alle zintuigen. Of nog anders gezegd: stap je van gebaande paden af, dan vind je misschien wel edelstenen in de berm. En dat is precies waar Storing AUB op uit is.

 

Door beeldend kunstenaar Stephanie Jansen

Storing AUB is een initiatief van beeldend kunstenaar Stephanie Jansen. Ze studeerde autonome beeldende kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU), werkt sinds 2005 als kunstenaar en begon in 2012 met Storing AUB. Inmiddels begeleidt ze groepen in Arnhem, Utrecht en Zwolle. Ze is als docent geregistreerd bij CRKBO en geeft ook individuele coaching aan creatieve makers. Momenteel loopt Emilio Baumann stage bij Storing AUB (HKU audiovisuele media). Lees hier meer over Stephanie Jansen.

 

 P1050739x

 

facebook-logo-png-20  instagram-v051916_200

 

Ontvang de nieuwsbrief