over Storing AUB

 

Zet de knop op reset

Spontane verfdruipers die je op een briljant idee brengen. Een verkeerde instelling van je camera met verrassend effect. Een onbedoelde schrijffout waarmee het begin van een poëtische zin ontstaat. Toeval en blind geluk zijn onmisbare factoren in een creatief proces. Toeval en blind geluk kun je ook opzoeken. Door onbevangen nieuwe wegen in te slaan. Tijd te nemen voor dwalen en vrij verkennen. Door (bewuste of onbewuste) regels even los te laten en te zigzaggen zonder plan. Jezelf ontregelen, kun je dat noemen.

 

Vrije verkenning voor makers van kunst

Storing AUB is erop uit om je ontwikkeling als maker van kunst te stimuleren door toeval en blind geluk een tijdje ruim baan te geven. Onderzoek en experiment krijgen alle aandacht, waarbij de inhoud van je werk voorop staat. Je onderzoekt je creatieve proces, staat stil bij begrippen als eigenheid en authenticiteit, je werkt aan de zeggingskracht van je beelden en verdiept je in andere, nieuwe kunstvormen en uitingen. Groepen zijn klein (maximaal 8 deelnemers) en worden gekenmerkt door een een mix van disciplines. Denk aan mensen die bezig zijn met fotografie, video, tekenen, schilderen, illustratie/vormgeving, ruimtelijk werk, mixed media, textiel, keramiek, installaties, tekst of nog anders. Dat inspireert! Kijk bij cursustrajecten en workshops of bij  inhouse voor workshops/trajecten op maat.

 

Inspiratiebron voor Storing AUB

De inspiratiebron van Storing AUB zelf? Die ligt, figuurlijk gesproken, in Parijs. Daar bedacht de filosoof en kunstenaar Guy Debord in de jaren zestig van de vorige eeuw de dérive: de nachtelijke dwaaltocht geleid door toevalligheden. Debord trok bijvoorbeeld met de plattegrond van Berlijn door Parijs, op zoek naar een onvindbare straat of onbekend plein. Door zonder doel of route zijn, ging zijn blik wijd open. Hij zag onverwachte schoonheden en vond nieuwe waarheden, verborgen op onvermoede plekken. Dat doet Storing AUB nu ook graag. Onbegrensd nieuwsgierig zijn. Want stap je van gebaande paden af, dan vind je misschien wel edelstenen in de berm. 

 

Door beeldend kunstenaar Stephanie Jansen

Storing AUB is een initiatief van beeldend kunstenaar Stephanie Jansen. Ze studeerde autonome beeldende kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) en werkt sinds 2005 als kunstenaar. In 2012 startte ze met Storing AUB. Ze begeleidt groepen in Arnhem, Utrecht en Zwolle. Ze is als beroepsdocent geregistreerd bij CRKBO en werkt behalve met groepen ook met individuele coaching. In 2018 liep Emilio Baumann stage bij Storing AUB (student HKU audiovisuele media), in 2020 komt Nicoline Schouten (student ArtEZ dbkv) Storing AUB versterken. Lees hier meer over Stephanie Jansen.

 

 P1050739x

 

facebook-logo-png-20  instagram-v051916_200

 

Ontvang de nieuwsbrief