_over Storing AUB

 

Zet de knop even op reset

Spontane verfdruipers in een schilderij die je op een briljant idee brengen. Een verkeerde sluitertijd op je camera met verrassend mooi effect. Een toevallige tikfout waardoor het begin van een poëtische zin ontstaat. Toeval en blind geluk zijn waardevolle, zelfs onmisbare factoren in een creatief proces.Toeval en blind geluk kun je opzoeken. Door onbevangen nieuwe wegen in te slaan en tijd te nemen voor dwalen. Door zonder doel en nutteloos nieuwsgierig te zijn, te durven zigzaggen zonder plan. Jezelf ont-regelen, kun je dat noemen.

Voor alle creatievelingen en makers van kunst

Bij Storing AUB vind je een plek voor inspiratie, experiment en ontwikkeling van je talent, waarbij toeval en blind geluk alle ruimte krijgen. Niet technische vaardigheden staan centraal (want die heb je waarschijnlijk al volop of je bent bezig ze te ontwikkelen) maar de maker zelf, het creatieve proces en de zeggingskracht van beelden. De deelnemers aan de workshops en cursustrajecten zijn een mix van mensen die actief zijn in fotografie, video, tekenen, collage, schilderkunst, ruimtelijke technieken, mixed media, textiel, tekst of nog anders. Want het is geweldig om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Ben je op zoek naar frisse input, wil je nieuwe inspiratie opdoen en ben je toe aan meer reflectie en feedback op je werk? Kijk bij het overzicht van cursustrajecten en workshops, bij individuele coaching of voor maatwerk (al dan niet op locatie) bij inhouse.

Door beeldend kunstenaar Stephanie Jansen

Storing AUB is een initiatief van beeldend kunstenaar Stephanie Jansen. Ze volgde de opleiding autonome kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU), werkt sinds 12 jaar als autonoom kunstenaar en begon 5 jaar geleden met Storing AUB. Ze begeleidt groepen in Zwolle, Arnhem en Utrecht en verzorgt daarnaast ook individuele coaching. Lees hier een interview uit Het Vermoeden.

Inspiratiebron voor Storing AUB

Onder de straatstenen ligt het strand: deze kreet stond op de muren van Parijs in de jaren zestig van de vorige eeuw. Met deze en andere teksten zetten filosoof Guy Debord en zijn beweging van de Internationale Situationisten zich af tegen het keurslijf van de door planologen, architecten en commercie gedomineerde stad. Ze wilden kunst en poëzie terugbrengen in de dagelijkse leefomgeving. Daartoe maakten ze dérives: nachtelijke dwaaltochten geleid door toeval. Met de plattegrond van Berlijn in de hand trokken ze door de Franse hoofdstad, zonder doel of route, op zoek naar nieuwe waarheden en schoonheden die verborgen liggen waar je ze niet verwacht. De dichter Rimbaud zei het een eeuw eerder zo: het onbekende wordt het beste bereikt door een ontregeling van alle zintuigen. Nog anders gezegd: stap je van gebaande paden af, dan vind je misschien wel edelstenen in de berm. En dat is precies waar Storing AUB op uit is.

 P1050739x

 

facebook-logo-png-20  instagram-v051916_200

 

Ontvang de nieuwsbrief